23 / 12 / 2021

Γιορτινό τραπέζι με φούρνο μικροκυμάτων? Με την τεχνολογία Inventor γίνεται!

Γιορτινό τραπέζι με φούρνο μικροκυμάτων? Με την τεχνολογία Inventor γίνεται!

Καταλαβαίνουμε το άγχος σου να προλάβεις όλες τις ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα που έχουν σχεδόν φτάσει! Επειδή κάθε χρόνο αναρωτιέσαι τι διαφορετικό θα μαγειρέψεις στο οικογενειακό τραπέζι, σκεφτήκαμε εμείς για σένα πρωτότυπες ιδέες, που σίγουρα δεν έχεις ξανακάνει, και σίγουρα όχι σε φούρνο μικροκυμάτων!

enter image description here Γιατί οι παρακάτω συνταγές δεν εγγυώνται απλά την επιτυχία σου, αλλά και ότι θα κερδίσεις χρόνο για να απολαύσεις τις εορταστικές στιγμές με τους αγαπημένους σου, χωρίς να έχεις συνέχεια το νου σου στο αν «έγινε» το φαγητό. Εσύ απλά πρέπει να πάρεις τα υλικά και από κει και πέρα αναλαμβάνει ο νέος σου φούρνος μικροκυμάτων Inventor! Γιατί έχει Λειτουργία με Αέρα για να μαγειρεύεις όπως ακριβώς θα έκανες στον συμβατικό φούρνο της κουζίνας, Λειτουργία Grill που πετυχαίνει την απόλυτη ροδοψημένη κρούστα, 21 προγράμματα για να διαλέξεις αυτό που σε βολεύει και Λειτουργία Ξεπαγώματος που αποψύχει τα κατεψυγμένα σου τρόφιμα σε ελάχιστο χρόνο, για να μπορείς να αλλάζεις γνώμη την τελευταία στιγμή! Τι λες, είναι ένα αρκετά καλό χριστουγεννιάτικο δώρο που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου;

Προσοχή, ακολουθούν προτάσεις έντονης σιελόρροιας!

1) Πατάτες γεμιστές – Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό αλλά παράλληλα νόστιμο και εντυπωσιακό που θα κάνει την σωστή εισαγωγή στο τραπέζι σου την μέρα των Χριστουγέννων!

enter image description here Υλικά • 2 μεγαλούτσικες πατάτες • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό • 3 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο • Λίγη πιπεριά Φλωρίνης • Αλάτι πιπέρι • Πάπρικα • Λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για ράντισμα • Λίγη επιπλέον γραβιέρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλές μεριές και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στην πιο υψηλή ένταση, για 10 λεπτά. Στα 5 λεπτά τις γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αφού τις βγάζουμε δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν γίνει βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι. Αν δούμε ότι δεν έχουν γίνει τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Αφού γίνουν και τις βγάλουμε από το φούρνο μικροκυμάτων, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε με προσοχή, χωρίς να φτάσουμε στη φλούδα. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τη σάρκα από τις πατάτες. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη γραβιέρα, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πατάτες και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. Βάζουμε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό και είναι έτοιμες. Τρώγονται ζεστές και είναι τέλειες! Αν κρυώσουν τις επιστρέφουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

2) Κοτόπουλο πανέ με καρύδα και ζεστή βινεγκρέτ μελιού – Για να εντυπωσιάσεις τους πάντες, σου έχουμε την πιο γκουρμέ επιλογή για το κυρίως πιάτο, ένας υπέροχος συνδυασμός αλμυρού και γλυκού, ζεστού και δροσερού!

enter image description here
Υλικά (για 6 μερίδες) • 700 γρ. κοτόπουλο, στήθος • 12 κ.σ. νιφάδες ινδοκάρυδου • 1/2 κούπας πάνκο • 4 κ.σ. κορν φλέικς, σπασμένα (ή γαλέτα) • 2/3 κούπας ασπράδια αυγού, χτυπημένα • αλεύρι • αλάτι • λάδι Για τη βινεγκρέτ: • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • 4 κ.σ. μέλι • 4 κ.σ. ξύδι (ή βαλσάμικο) • 6 κ.γ. μουστάρδα dijon Σαλάτα: • Πράσινη σαλάτα • Καρότο • Αγγούρι • Ντοματίνια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο μικροκυμάτων στους 180°C – στην λειτουργία με αέρα. Σε δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε το ινδοκάρυδο, το πάνκο, τα κόρν φλέικς και το αλάτι. Βάζουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε άλλο μπολάκι. Πανάρουμε πρώτα το κοτόπουλο με αλάτι και αλεύρι, το βουτάμε στα ασπράδια και τέλος, στο μείγμα ινδοκάρυδου. Ψεκάζουμε μια λαδόκολλα με λίγο λάδι και τοποθετούμε το κοτόπουλο το οποίο ψεκάζουμε και από πάνω με λίγο λάδι. Το ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων με αέρα μέχρι να γίνει χρυσαφένιο. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο πράσινη σαλάτα (όποια μας αρέσει), ντοματίνια, καρότο, αγγούρι κι όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το κόβουμε σε διαγώνιες λωρίδες. Τις βάζουμε πάνω από τη σαλάτα. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη βινεγκρέτ μας για λίγα δευτερόλεπτα και περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο και τη σαλάτα.

3) Τάρτα λευκής σοκολάτας και καραμέλα – Γιατί αν δεν έχει τάρτα δεν είναι Χριστούγεννα! Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που κάτι μας λέει ότι πολλοί θα σου ζητήσουν στο τέλος!

enter image description here Υλικά (10 τεμάχια) • 1/2 κούπα τσαγιού βαφλάκια έτοιμα • 3 κ.σούπας καστανή ζάχαρη • 5 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο • 180 γρ λευκή κουβερτούρα • 8 κ.σούπας κρέμα γάλακτος • 180 γρ καραμέλες γάλακτος
Εκτέλεση
Στο μούλτι βάζουμε τα βαφλάκια και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Σε μια φόρμα για τάρτες με αποσπώμενη βάση, βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα από τα βαφλάκια καλά και φτιάχνουμε τα τοιχώματα της βάφλας. Σε ένα μπολ βάζουμε τις 4 κ.σούπας κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να βράσει για 1 λεπτό. Όταν τη βγάλουμε, ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Απλώνουμε τη λευκή γκανάζ πάνω από τη βάση με τα βαφλάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μετά παίρνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την βάζουμε πάλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Όταν την βγάλουμε προσθέτουμε σε αυτήν τις καραμέλες γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Περιχύνουμε την κρέμα καραμέλας πάνω από την γκανάζ. Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε. Εγώ έβαλα κομμάτια λευκής σοκολάτας γιατί δεν είχα σταγόνες. Αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και μετά κόβουμε. Ιδανικά θα ήταν να τη φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να την κόψετε το πρωί!

4) Κορμό Σοκολάτας (Μωσαϊκό) – Είναι γνωστό ότι στις γιορτές μας χρειαζόμαστε κάτι γλυκό ανά 10 λεπτά! Επειδή σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε, σου προτείνουμε την κλασική αλλά πολυαγαπημένη και πανεύκολη συνταγή για τις απογευματινές (και πρωινές και βραδινές) λιγούρες!

enter image description here
Υλικά • 225 γρ. (1 συσκευασία) μπισκότα Πτι Μπερ (εναλλακτικά ανάμεικτα) • 200 γρ. (1 συσκευασία) σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% • 3 κ.σ. κακάο σκόνη • 3 κ.σ. μέλι • 175 γρ. βούτυρο Lurpak • 125 γρ. καρύδια σπασμένα στο χέρι • 40 ml brandy
Εκτέλεση
Γκανάζ: Σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το κακάο σε μέτρια φωτιά για να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το μέλι, το brandy και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τεμαχίζουμε με το χέρι τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την γκανάζ στο μείγμα. Τεμαχίζουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά. Φόρμα: Τοποθετούμε το υλικό σε λαδόκολλα και τυλίγουμε ρολό. Βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ιδανικά, ή όσο αντέξουμε να περιμένουμε!

5) Super αφράτα cinnamon rolls - Για το Χριστουγεννιάτικο πρωινό που εκτιμούν μικροί και μεγάλοι!

enter image description here
Υλικά (12 ρολά μεσαία) • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1/2 κούπα έξτρα αλεύρι, αν χρειαστεί να μην κολλάει • 1/4 κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική • 1/4 κούπας βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη • 1 κούπα φρέσκο γάλα, πλήρες ή light • 1 μεσαίο αβγό • 2 βανίλιες, σκόνη • 1/2 κ.γλυκού αλάτι • 3 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα στο τέλος Για την γέμιση: • 1/4 κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική • 1/2 κούπα καστανή ή μαύρη ζάχαρη • 2 κ.σούπας κανέλα • 1/4 κούπας βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο Για το γλάσο: • 1/4 κούπας τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια • 1 και 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη • 1 κ.σούπας βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο • 1/2 κ.γλυκού βανίλια εκχύλισμα ή μια βανίλια σε σκόνη • Γάλα φρέσκο, τόσο ώστε να μας αρέσει η σύσταση
Εκτέλεση
Για το ζυμάρι : όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε το γάλα και το ήδη μαλακό βούτυρο και τα βάζουμε στο μικροκυμάτων να λιώσει το βούτυρο τελείως και να ζεσταθεί το μίγμα. Το θέλουμε να είναι χλιαρό αλλά να μην καίει. Το κρατάμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τις 3 κούπες αλεύρι, την μαγιά, τις βανίλιες και την ζάχαρη και ανακατεύουμε λιγάκι. Ρίχνουμε το χλιαρό αλλά όχι καυτό μίγμα με το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε λιγάκι. Προσθέτουμε και το αβγό, κάνουμε ένα τελευταίο μικροανακάτεμα και μόνο τότε προσθέτουμε το αλάτι. Ξεκινάμε τώρα το κανονικό ζύμωμα, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά και μετά δυναμώνουμε μέχρι την μεσαία ταχύτητα και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά. Σ' αυτό το διάστημα εμείς κρίνουμε το πόσο κολλάει η ζύμη, σταματώντας το μίξερ ανά διαστήματα και αγγίζοντας την. Όποτε χρειάζεται ρίχνουμε 1 κουταλιά αλεύρι την φορά και ξαναζυμώνουμε. Δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε την 1/2 κούπα επιπλέον αλεύρι και να το παρακάνουμε γιατί έτσι θα σκληρύνει το ζυμάρι και το αποτέλεσμα δεν θα είναι όσο αφράτο θα έπρεπε. Στο τέλος θέλουμε όταν αγγίζουμε το ζυμάρι να αισθανόμαστε ότι ναι μεν κολλάει χωρίς όμως να λερώνει τα δάχτυλα μας. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας την ξεκολλάμε από τον πάτο και δεν ξεχνάμε ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα και την κάνουμε μια μπάλα. Λαδώνουμε το ίδιο μπολ και την αφήνουμε μέσα πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι και σκεπάζοντας την με πετσέτες. Περιμένουμε 10 με 20 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λιγάκι. Στην συνέχεια ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη και με ελάχιστο αλευράκι σε φύλλο 20 επί 35 εκατοστά. Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια το μαλακωμένο βούτυρο της γέμισης και πασπαλίζουμε επίσης σε όλη την επιφάνεια, το μίγμα κανελοζάχαρης που έχουμε ετοιμάσει σε ένα μπολ. Ρολάρουμε από την μεγάλη επιφάνεια, σφιχτά μέχρι το τέλος και τσιμπάμε τις ενώσεις να κολλήσουν. Κόβουμε σε 12 ισομεγέθη ρολά. Τα βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκατοστών και τα σκεπάζουμε με πετσέτες για το δεύτερο φούσκωμα το οποίο είναι 25 λεπτά αυτή τη φορά. Τώρα είναι η στιγμή να ανάψουμε τον φούρνο για να προθερμανθεί, στους 175 βαθμούς. Όταν έχει τελειώσει και το δεύτερο φούσκωμα, αλείφουμε τα ρολά μας με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρωματάκι και ψηλά οι άκρες ένα ανοιχτό καφετί. Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το γλάσο απλά ανακατεύοντας τα υλικά εκτός του γάλακτος, τα οποία θέλουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου επίσης. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα μέχρι να έχουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Όταν ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο και έπειτα τους ρίχνουμε το γλάσο. Απολαμβάνουμε ιδανικά μετά από περίπου 20 λεπτά, που δεν καίνε αλλά είναι ακόμα ζεστά!

Δοκίμασέ τα όλα και κάνε το σπίτι σου να μυρίσει Χριστούγεννα με τους φούρνους μικροκυμάτων Inventor! Καλή απόλαυση!